Ministrja Hoxha në takim me homologun austriak, merr përkrahje për liberalizimin e vizave

Vjenë, 29 Janar 2019 - Në Vjenë, Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka takuar Ministrin e BE-së, Art, Kulturë dhe Media të Austrisë, z. Gernot Blümel me të cilin diskutoi për procesin integrues të Kosovës dhe në veçanti rëndësinë e vendimit për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës nga BE-ja pas plotësimit të të gjitha kritereve.

Ministrja Hoxha theksoi se mbështetja e Austrisë është tejet e rëndësishme për Kosovën dhe institucionet e saj.
“Ne kemi dëshmuar përkushtimin tonë se duam të zbatojmë reformat, MSA-në, fuqizimin e sundimit të ligjit dhe ngritjen e cilësisë së jetës së qytetarëve tanë, ne kemi nevojë për përkrahjen e procesit integrues si dhe integrimin në organizatat ndërkombëtare, por në veçanti kemi nevojë që BE të mbajë fjalën e dhënë e të mos mbajë të izoluar qytetaret tanë, ceku ministrja Hoxha duke kërkuar serish përkrahjen e Austrisë për procesin e vendimmarrjes për liberalizimin e vizave.

Z. Gernot Blümel, Ministër për BE-në, Art, Kulturë dhe Media të Austrisë, vuri në dukje përkrahjen e Austrisë për procesin integrues. Ai e rikonfirmoi përkushtimin e Austrisë për liberalizimin e vizave për kosovarët, zgjerimin e BE-së në Ballkanin perëndimor, ku Kosova trajtohet e barabartë me vendet tjera në rajon.
 

Ministrja Bekim Çollaku
Bekim Çollaku

KOSOVO IN UNESCO